Otvoren najveći gaming centar u Hrvatskoj

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Zagreb i Hrvatska su dobili najveći gaming centar u zemlji, Hall of Game powered by A1, koji se nalazi na prvom katu nedavno otvorenog trgovačkog Z centra, smještenog na zapadnom dijelu Zagreba (Ljubljanska avenija 2b).

Ovaj zanimljivi gaming centar prostire se na 900 kvadrata, a uz vrhunsku gaming opremu nudi gigabitnu i 5G mrežu koju je osigurao A1 Hrvatska.

Na službenom predstavljanju koje je otvorio Marko Matijević, osnivač i direktor Hall of Game powered by A1, saznali smo da je ovaj gaming centar opremljen s 50 računala koja pogone grafičke kartice GeForce RTX 3070Ti i Intelovi procesori 11. generacije uz Samsungove 27-inčne monitore od 244 Hz, dok se u posebnoj zoni za konzole nalazi 11 PS5 konzola koje su spojene na velike 65-inčne NEO QLED Samsung televizore.

Marko nam je rekao da je prostor prilagođen organizaciji esports natjecanja, pa nudi profesionalni esport stage te streaming hub kao i privatnu sobu za online natjecanja ili manje bootcampove, a osim toga, u centru je moguće isprobati razne simulatore, VR i mobilni gaming.

Na cijeli projekt dosad je utrošeno oko milijun eura, a sve kako bismo ostvarili viziju centra za gaming u Hrvatskoj pa i šire. Osigurali smo prostor u kojem ćemo ujediniti najbolje gamere i svima dati priliku da dožive kako se osjećaju esportaši. Bit će to dom mnogih esport turnira poput A1 Adria Lige, mjesto treninga, gaming događaja i vrhunske zabave“, rekao je Marko Matijević.

A1 Hrvatska je još 2017. pokrenula najveće regionalno esport natjecanje u četiri igre (trenutno: CS:GO, League of Legends, Brawl Stars i FIFA) u kojima se za titulu i novčane nagrade natječu najbolji timovi iz Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Albanije. Završnica 8. sezone A1 Adria Lige bit će ponovno vrhunac ovog najvećeg online gaming događanja u regiji. 

Podijeli