Od sada plaćanje kriptovalutama u Konzumu

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Zahvaljujući partnerstvu hrvatske fintech tvrtke Electrocoin i trgovačkog lanca Konzum, kupci u Konzumovoj online trgovini od sada imaju mogućnost plaćanja više od 12 tisuća artikala kriptovalutama koje uključuju bitcoin (BTC), ether (ETH), bitcoin cash (BCH), EOS, DAI, ripple (XRP), stellar lumen (XLM), tether (USDT) i USDC.

"Za nas je ovo velik i važan dan i na neki način povijesni datum za Hrvatsku. Danas smo praktički stali uz bok tehnološki naprednim zemljama poput Japana i namirnice možemo brzo, jednostavno i legalno plaćati bitcoinom ili nekom drugom kriptovalutom.

Kriptovalute sada ulaze u mainstream i vjerujemo da će ovo na neki način biti poticaj i svima drugima da se počnu služiti kriptovalutama. Ovo je samo početak široke primjene kriptovaluta - to su već prepoznali brojni hrvatski poduzetnici i institucije poput Hrvatske pošte ili Greypa Mate Rimca, a nadamo se da će sve prednosti ove moderne tehnologije uskoro početi koristiti i drugi, od frizera do velikih korporacija'', rekao je Nikola Škorić, osnivač i direktor tvrtke Electrocoin koji dodaje da je ova pogodnost na raspolaganju svim stanovnicima Hrvatske zahvaljujući sustavu PayCek tvrtke Electrocoin.

PayCek je prvi hrvatski payment procesor za kriptovalute koji već koriste brojne hrvatske tvrtke i trgovcima omogućuje uslugu bez naknade i provizije.

Podijeli