Jubilarno 15. izdanje najveće slovenske IT konferencije

image

Sve je započelo u petak predkonferencijskim treninzima i predavanjima u prostorijama fakulteta. To je bio savršen trenutak za učenje, druženje i networking, a sudionici su iskoristili priliku za upoznavanje kolega i razmjenu znanja.

Subota, glavni dan konferencije, donio je više od 70 inspirativnih predavanja i panela. Konferenciju je otvorio panel uz zdravicu, a prvo keynote predavanje održao je Albert Gajšak iz tvrtke CircuitMess. Predavanja su obuhvatila širok spektar tema, uključujući programiranje, baze podataka, web tehnologiju, dizajn, projektni menadžment, poslovnu analitiku, razvoj igara i druge.

Organizacijski tim Konferencije KulenDayz nije zaboravio ni najmlađe tech nade. KulenDayz Kids program pružio je djeci u dobi od 7 do 15 godina priliku da istraže svijet robotike i osnove programiranja. Nakon radionica, dodijeljene su i posebne diplome za sudjelovanje. S njihovom znatiželjom i kreativnošću, budućnost IT industrije je svijetla.

Osim znanja, KulenDayz je pružio i izvrsnu zabavu. Sudionici su se opuštali u velikom prostoru za druženje s brojnim izlagačima i kućicama s hranom i pićem. Tu je bila i retro gaming zona s fliperima, pikadom, stolnim nogometom i retro konzolama, a održan je i IT kviz s poznavanjem akronima, gdje su sudionici mogli testirati svoje znanje i osvojiti vrijedne nagrade.

Kulminacija događanja bila je subotnja večer uz glazbu i zabavu. Jazz band je započeo večer, a potom je pozornicu preuzeo DJ koji je pokrenuo pravi party. Sudionici su mogli koristiti svoje zarađene Kulen Coine s predavanja, u razmjenu za besplatna pića, te uživati u noći punoj glazbe i plesa.

Nedjelja je bila rezervirana za opuštanje na seoskom imanju uz Kopački rit, uz poznate slavonske specijalitete i glazbu. Sudionici su također imali priliku natjecati se u timskim igrama na velikom teambuildingu.

KulenDayz 2023 je još jednom dokazao svoj značaj kao vodeća IT konferencija u regiji. Sudionici su napustili Osijek bogatiji novim znanjem, idejama i poznanstvima.

Podijeli