Internet koristi 61% hrvatskih građana

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Prema nedavno objavljenim podacimaEurostata, najveći postotak kućanstava u Europi koja imaju pristup Internetu otpada na Nizozemsku, Švedsku, Dansku, Island i Luksemburg. U tim zemljama pristup Internetu ima više od 90% njihovih građana.

Eurostat navodi kako ove statistike ne obuhvaćaju sve Europske zemlje, pa su tako recimo od država bivše Jugoslavije njihova istraživanja obuhvatila samo Hrvatsku, Sloveniju i Makedoniju.

Među te tri zemlje iz naše regije Slovenci očekivano imaju najveći postotak pristupa Internetu (73%), na drugom mjestu je Hrvatska s 61%, a treća Makedonija s 46%.

Zemlje koje su pri dnu europske ljestvice su Bugarska (45%), Rumunjska (47%) i možda pomalo neočekivano Grčka (50%).

Mada za Hrvatsku ovi podaci znače kako čak 39% građana ne koristi Internet, to nije ništa strašno, jer je ujedno i dobar znak providerima da još imaju poprilično prostora za rast, odnosno veliki broj potencijalnih novih korisnika svojih usluga, za razliku od "internetski najrazvijenijih" zemalja, u kojima pružatelji sad mogu samo voditi marketinške ratove između sebe u nastojanju da jedni drugima preotmu postojeće korisnike.

Podijeli