Infobip kupuje američki OpenMarket za 300 milijuna dolara

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Američka kompanija Amdocs, potvrdila je u najnovijem kvartalnom financijskom obraćanju dioničarima, da je potpisala ugovor s hrvatskim Infobipom, po kojem će mu za 300 milijuna dolara prodati OpenMarket, svoju tvrtku kćer. OpenMarket tvrtkama pruža rješenja za mobilnu razmjenu poruka zasnovana na oblaku, uključujući globalne jednosmjerne i dvosmjerne SMS, MMS, RCS i kratke kodove, lokalne brojeve i tekstualno omogućene besplatne poruke, što znači da je svojevrsna konkurencija vodnjanskoj tvrtki, koja je razvila cloud platformu za iste vrste usluga.

Infobipu, čiji je glavni investitor tvrtka One Equity Partners (OEP), ovo će biti prva velika akvizicija, no vjerojatno ne i posljednja, jer je ušao u strateško partnerstvo s OEP-om upravo zbog prodora na tržište Sjeverne Amerike i ubrzanja rasta kroz strateške akvizicije.

Mada je ugovor već potpisan, preuzimanje još treba odobriti američka regulativa, a Infobip bi tijekom dana trebao izdati službeno priopćenje u vezi akvizicije.    

Infobip će tako preuzeti tvrtku iz Seattlea koja ima oko 300 zaposlenika na šest lokacija u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji, Indiji i Meksiku, čije usluge koristi više od 400 tvrtki i ima pristup ka tri milijarde korisnika i 6 milijardi uređaja širom svijeta.

Doista je lijepo čuti da uspješne hrvatske tvrtke mogu kupovati američke i da nisu samo lovina, već i lovci.

Podijeli