I Vidijevci mogu biti dioničari Greyp Bikesa

image

Hrvatska tvrtka Greyp Bikes nedavno je postigla veliki uspjeh na sajmu Eurobike 2019 u njemačkom Friedrichshafenu osvojivši nagradu Eurobike Award za svoj električni bicikl Greyp G6 lansiran prošle godine, koji smo mi dobili na test u Vidilab kao prva redakcija u Hrvatskoj. 

Tvrtka je upravo izdala priopćenje u kojem najavljuje javnu ponudu digitalnog tokena kroz crowdfunding kampanju, koja će omogućiti da svatko postane ulagač, za ulog od minimalno 100 eura. 

Na taj način i svi Vidijevci imaju priliku postati vlasnici udjela u Rimčevoj tvrtki, ukoliko krenu u kupnju udjela preko platforme Neufund na ovoj poveznici

Ulagač ostvaruje pravo glasa u upravljačkim odlukama tvrtke i pravo na isplatu dividende.

Cilj Greyp Bikesa je na taj način prikupiti 5 milijuna eura investicija, a osim u eurima udjeli će se moći kupovati u digitalnoj valuti Etheru. Obzirom da se Ether u posljednje vrijeme strmoglavio, ovo možda predstavlja nadu vlasnicima te kriptovalute da svoju zaradu ostvare kroz dividendu u Greyp Bikesu.

Greyp Bikes je u javnu ponudu pustio 30 dionica. Cijena jedne dionice iznosi 161.870,50 EUR-a. Dakako nitko vas ne sili da kupujete čitave dionice, već udjele u protuvrijednosti od 100 eura na više.