Hakiran web Ministarstva vanjskih poslova

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Hakeri iz međunarodne grupe Anonyomous (Anonimni), nakon web stranica ZAMP-a i Ureda predsjednika Ive Josipovića, noćas su hakirali web stranicu Ministarstva vanjskih poslova, na čijem se čelu nalazi ministrica Vesna Pusić.

Na web stranicu ministarstva hakeri su postavili poruku da im namjera nije bila nanošenje štete, već iskazivanje nezadovoljstva ACTA sporazumom, a zanimljivo je kako za sebe kažu da nisu hakeri već obični građani koji se zalažu za borbu za slobodu Interneta, neovisnosti medija i slobodan protok informacija.

"Izađite na prosvjede, podržite akcije, neka se čuje i vaš glas", poručuju hakeri, navodeći kako ACTA ugrožava građanske slobode i pravo na privatnost, a oni ne žele biti robovi korporacija.

U trenutku pisanja ovog teksta stranica Ministarstva je srušena, a na njoj stoji obavijest kako joj pristup nije moguć zbog "redovitog održavanja". Mogli bismo reći da Anonimni u posljednje vrijeme doista redovito održavaju stranice hrvatskih institucija. Tko će biti njihov sljedeći klijent?

Podijeli