FER: Svi zavodi predstavili se na Danu otvorenih vrata

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu održao se deseti po redu Dan otvorenih vrata, s ciljem promocije studijskih programa, zavoda te znanosti i tehnologije općenito.

Svi posjetitelji, posebice maturanti koji se tek trebaju odlučiti za fakultet na kojem će studirati dobili su direktan uvid u ono što će moći naučiti na FER-u i za koja će se područja tehnologije moći specijalizirati.

Između ostaloga imali su priliku vidjeti prezentacije svih zavoda FER-a i projekte na kojima rade djelatnici i studenti, među kojima je i projekt FERSAT-a, prvog hrvatskog studentskog satelita o kojem ćete moći pročitati veliku reportažu u idućem broju časopisa VIDI.

Studenti i djelatnici fakulteta potrudili su se prezentacije učiniti čim atraktivnijim pa smo imali prilike upravljati robotima, prenositi sliku laserom, 3D skenirati tijelo, pratiti simulaciju nuklearne elektrane, ući u gluhu komoru i "slušati tišinu".

Pored toga mogli smo naučiti za što služe pojedini sofisticirani instrumenti koji se koriste u projektima i nastavi, upravljati pametnom kućom, isprobati 5G tehnologiju i pametnu auto-praonicu.

Po prvi puta FER je u Dan otvorenih vrata uključio i eSports gamere, pa je organiziran turnir u igri League of Legends na kojem se nadmetalo 22 timova iz čitave Hrvatske.

Finale se pratilo na velikom ekranu u predvorju, na kojem se također mogao igrati i legendarni Pong, što je mnogima predstavljalo posebno iskustvo. 

FER-ovci su organizirali i dječji kutak s brojnim interaktivnim sadržajima i igrama, pa su klinci mogli bojati robote i igrati uživo Angry Birds, a da je 10. Dan otvorenih vrata bio uspješan svjedoči brojka od 3000 posjetitelja.

Ukratko rečeno, više od 160 djelatnika i studenata jedne od najprestižnijih hrvatskih tehnoloških visokoobrazovnih ustanova ponovno je pokazalo zbog čega je tako atraktivno studirati kod njih.