FER otvara svoja vrata svima

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) na poznatoj adresi Unska 3, otvara svoja vrata u subotu, 26. studenoga 2022.

Dan otvorenih vrata namijenjen je ponajprije maturantima pred kojima se nalazi važna životna odluka - izbor fakulteta na kojemu će studirati. Stoga je ovogodišnji moto Dana otvorenih vrata i glavna poruka za sve naše buduće studente ’’DOĐI, VIDI, OSTANI’’.

Maturanti će moći iskoristiti ovaj dan i iskusiti kako je to biti znanstvenik, doznati čime se studenti i profesori bave te upoznati ljude s kojima mogu podijeliti svoju strast prema tehnologiji i inovacijama.

Ipak, hodnici Fakulteta privući će, kao i uvijek, na tisuće posjetitelja, uglavnom maturanata, ali i mlađih srednjoškolaca, osnovnoškolaca pa i djece vrtićkog uzrasta u pratnji roditelja, baka i djedova.

"Uz prezentaciju FER-a i studijskih programa, posjetiteljima ćemo otvoriti vrata i od naših najzanimljivijih laboratorija, upoznati ih s nizom znanstvenih istraživanja i projekata, pozvati ih da sudjeluju u atraktivnim predavanjima, razgovaraju s predstavnicima studentskih i stručnih udruga koje djeluju na Fakultetu, a moći će vidjeti i isprobati niz izuma i tehnologija iz područja elektrotehnike, informacijske i komunikacijske tehnologije te računarstva, koje su osmislili i razvili naši djelatnici i studenti", navodi FER u svojem priopćenju.

Podijeli