Fabijan Cikač osvojio europsko zlato na Olimpijadi

image

Na upravo završenoj eJOI 2022 europskoj Informatičkoj juniorskoj Olimpijadi kojoj je online domaćin bila Ukrajina, hrvatska reprezentacija osvojila je jedno zlato i dvije bronce.

Fabijan Cikač je zlatni, a Karlo Brčić i Lovro Tunjić osvojili su brončane medalje. Dino Hadžić ostao je bez medalje za dvadesetak bodova, no pred njim je prilika da se za juniorsku reprezentaciju izbori i u ovoj godini.

Nakon Krešimira Nežmaha koji je osvojio zlato 2017. godine, i osim toga dao veliki doprinos u odrastanju ovih momaka, Fabijan je postao drugi Hrvat u povijesti kojem je to uspjelo.

Organizator nastupa juniorske reprezentacije  bio je Hrvatski savez informatičara HSiN, a sva četvorica članovi su Zagrebačkog računalnog saveza (ZRS) od trećeg, četvrtog ili petog razreda.

Također valja naglasiti da su sva trojica medaljaša upravo upisali 15. Gimnaziju u Zagrebu.

ZRS navodi da su momci uložili višegodišnji rad u naprednim radionicama, brojnim vikend akceleracijama te intenzivnim individualnim i zajedničkim pripremama i kampovima.

"Vrhunskim inženjerskim i znanstvenim programerom ne postaje se preko noći, a natjecanja su sjajan motiv za trajno usavršavanje i sredstvo koje snažno pomaže na putu odrastanja prema tom glavnom cilju", navodi ZRS u svojem priopćenju.

Bravo dečki!

Podijeli