Djeca uče programirati igre na ljetnom kampu

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 ovih je dana otvorio vrata svog ljetnog gaming kampa za djecu. Novih 22 polaznika u samo sedam dana napravit će svoju vlastitu videoigru, dobro se zabaviti i steći neke nove uspomene. Tim inkubatora PISMO zajedno sa polaznicima već radi na novim videoigrama, a organizatori su i više nego zadovoljni sa zainteresiranošću djece i roditelja za kamp.

Sisačko-moslavačka županija i grad Novska domaćini su djeci iz svih krajeva Hrvatske koja dolaze učiti i steći temeljna znanja jednog od zanimanja budućnosti - izrađivanja videoigara. Prema riječima organizatora, boravak u kampu je koncipiran tako da uključuje različite aktivnosti. Svaki dan započinje tjelovježbom, potom slijedi nastava iz gaminga, zatim odmor, a popodnevne aktivnosti su svaki dan različite.

Polaznici rade na vrhunskoj tehnologiji u studijima koje nudi inkubator PISMO, uče o robotici i microbitima, uče snimati, montirati, streamati, ali idu i u prirodu, pa je tako uključen i izlet u Park prirode Lonjsko polje i posjeta međunarodnom izviđačkom kampu DUPIN.

Za djecu su osigurana i tri kuhana obroka, te jedan zdravi snack u pauzi predavanja, a smješteni su u učeničkom domu novljanske srednje škole.

Podijeli