149 tisuća eura hrvatskom developeru za razvoj igre

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Hrvatski developerski studio Gamechuck osigurao je 149.400eura od EU potprograma Creative Europe - MEDIA za razvoj videoigre Trip the Ark Fantastic. Od ukupno 139 projekata, potprogram Creative Europe - MEDIA financirao je razvoj 31 videoigre iz 14 zemalja članica potprograma Creative Europe - MEDIA, a Trip the Ark Fantastic je prva videoigra iz Hrvatske koja je dobila potporu tog EU potprograma.

“U igri Trip the Ark Fantastic želimo postaviti nove standarde u pripovijedanju u videoigrama. Financijska potpora MEDIA fonda će nam pomoći da ostvarimo taj cilj, kao i da značajno unaprijedimo kvalitetu produkcije ove igre”, izjavio je Aleksandar Gavrilović, voditelj projekta.

Trip the Ark Fantastic je RPG avantura smještena u fantastični basnoviti svijet Životinjskog carstva koji vuče inspiraciju iz “modernih basni” Životinjska farma i Watership Down. Jež Charles, lisica Phillipe i vepar André su protagonisti igre, koji od kralja Lava dobivaju zadatak pronaći legendarnu životinjsku Arku te tako spriječiti nadolazeću prijetnju u vidu građanskog rata.

Kvaliteta igre, priče i pripovijedanja je, općenito, vrlo dobra. Također, prijedlog je vrlo dobro opisao dizajn razina i likova, koji su jako kvalitetni”, izjavila je izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) o Trip the Ark Fantasticu.

EACEA je u odluci također pohvalila Gamechuckov razvojni plan video igre, cjelokupnu strategiju privlačenja međunarodne publike, stručnost tima, strategiju distribucije, marketinšku strategiju i procjenu troškova.

Čestitamo hrvatskom developeru i nadamo se da će igra svojom kvalitetom opravdati ulaganje europskog potprograma te osvojiti gamere.