AOC prvi u 120 Hz monitorima u Europi

image

AOC objavljuje kako je prema najnovijim tržišnim podacima Contexta, u trećem tromjesečju 2020. godine ponovo zauzeo prvo mjesto na tržišnom udjelu gaming monitora (monitori sa 120 Hz i više) u Europi s ukupno 27% tržišnog udjela, a prema IDC Quarterly Gaming Trackeru Q2-2020, AOC također ima najveći tržišni udio od  20% u gaming monitorima širom  svijeta.

Pokrivajući široki portfelj gaming monitora s veličinama u rasponu od 21,5 inča do 49 inča, raznim omjerima stranica (16:9, 21:9, 32:9), rezolucijama od Full...

(1 Glasaj)

A1 Pametna rješenja: IoT revolucija

image

Glavna iluzija prilikom dolaska novih tehnologija je da će se pojavom nečeg novog sve promijeniti istog trena. Sada, nakon mnoštva godina od pojave cloud rješenja, i dalje se neki pitaju što je to računalni oblak, a u isto vrijeme su usluge poput Gmaila ili Dropboxa na gotovo svakom računalu. Sličan put proživljava AI čije su inačice implementirane u velikom broju uređaja ili rješenja poput kamera na pametnim telefonima ili chatbotova na internetskim trgovinama.

U toj fazi već postojećih odličnih infrastrukturnih...

(1 Glasaj)

Deset hrvatskih startupa koje vrijedi pratiti u 2021. godini

image

Prvi nezavisni popis domaćih mladih, inovativnih tehnoloških tvrtki koje vrijedi pratiti u idućoj godini nastao je kroz suradnju Fil Rouge Capitala, South Central Venturesa, Hanza Medije i Zicera. Cilj je kroz ovaj izbor ukazati na osnivače startupa i njihove timove od kojih se u narednoj godini očekuje najviše, a koji su se dokazali i dokazuju da donose rezultate, ne samo da pričaju najbolje priče. 

Stevica Kuharski , partner u Fil Rouge Capitalu kaže da im je još važnije od pojedinačnog...

(1 Glasaj)

Hard core gaming uz Samsung QLED 8K i 4K TV

image

Ako ste nabavili novu igraću konzolu PS5 ili Xbox Series X, ili želite svoj gaming na starijoj konzoli podići za stepenicu više, Samsung objašnjava zbog čega bi vam njegovi novi QLED televizori trebali predstavljati najbolji izbor za uživanje u trenutno najpopularnijim novim naslovima koji uključuju Call of Duty: Black Ops Cold War, CyberPunk 2077 i Godfall.

Top 5 razloga za odabrati Samsung QLED 4K ili 8K TV za gaming: 

  1.    Visoka rezolucija i HDR+ tehnologija

Svi pravi gameri znaju...

(0 glasova)

Nove domaće aplikacije u Huawei AppGalleryju

image

Ponuda aplikacija i igara u Huawei AppGallery-ju raste iz dana u dan, a korisnici u trećoj najvećoj trgovini aplikacija na svijetu mogu pronaći pregršt globalnih, ali i velik broj lokalno popularnih aplikacija. Suradnje s lokalnim developerima pokazale su se vrlo uspješnima, a njihov izbor u AppGallery trgovini prilično je širok. 

U AppGallery su tako prošli mjesec pristigli George Erste Banke i HEP-ov m-hepi, kao i nekoliko inovativnih domaćih aplikacija. Među njima je i Sportyn, specijalizirana aplikacija za promociju, identifikaciju i...

(1 Glasaj)

Hrvatski Microblink dobio investiciju od 60 milijuna dolara

image

Hrvatska tvrtka za računalni vid Microblink , najpoznatija po svjetski popularnoj aplikaciji Photomath , koju koristi više od 200 milijuna ljudi širom svijeta, privukla je investiciju u visini od čak 60 milijuna dolara od Silversmith Capital Partnersa , investicijske tvrtke sa sjedištem u Bostonu.

Silversmith kaže da će ovo partnerstvo omogućiti Microblinku ubrzani rast u ključnim poslovnim područjima, uključujući razvoj proizvoda, izlazak na tržište i širenje tima.

Osim Photomatha koji je iz aplikacije prerastao u njegovu spinoff tvrtku, Microblink nudi...

(1 Glasaj)

Razvoj aplikacija za Huawei AppGallery

 

image

A kad imate vlastitu trgovinu za aplikacije, onda morate imati i razvojne alate čijim korištenjem će programeri širom svijeta „puniti“ tu istu trgovinu.

Za developere se otvara cijeli novi vrli svijet velikih prilika, budući da je broj korisnika Huawei ekosustava iznimno velik. Zato ćemo u današnjem tekstu napraviti uvod u to kako je Huawei zamislio izradu novih aplikacija za AppGallery, odnosno prilagodbu već postojećih Android aplikacija objavljenih u Google Play trgovini.

(1 Glasaj)

44 tvrtke i 200 studenata na Career Speed Datingu

image

Spoj intervjua i speed datea Career Speed Dating   održao se putem Zoom platforme od 8. do 10. prosinca . Organizatori, Centar karijera FER-a   i   eSTUDENT , su se na  Fakultetu elektrotehnike i računarstva brinuli da sve ide po planu. 

tri dana , poduzeća su 12 sati intervjuirala studente. Svaki intervju trajao je osam minuta . U tih osam minuta studenti su imali priliku upoznati se s predstavnicima poduzeća te možda dobiti priliku za posao iz snova,...

(1 Glasaj)
Pretplati se na ovaj RSS feed