Lansiran Google Glass za dioptrijske naočale

image

Google je danas objavio Google Glass za osobe koje nose dioptrijske naočale. Okviri  iz tzv. Titanium kolekcije sa slušalicama dostupni su na web siteu Google Glassa po cijeni od 225 dolara. Uz to treba izdvojiti dodatnih 1500 dolara za sam uređaj.Umjesto tradicionalnih dizajnera naočala ove okvire dizajnirao je i izradio tim iz Googla. „Ponudili smo četiri vrste okvira vodeći pritom računa da budu u skladu s modnim trendovima“, izvijestili su danas iz Googla.   

Kada uđete u trgovinu s naočalama vidite tisuću različitih vrsta okvira. No, kada ih malo bolje proučite shvatite kako ljudi zapravo nose svega šest do osam vrsta naočala. Na osnovu toga odlučili smo sami proizvesti četiri najpopularnija modela. Svi naši okviri napravljeni od titana i postali su pravi accessory – rekla je Googleova dizajnerica Isabelle Olsson. Svi okviri imaju oblik koji može prihvatiti hardver te je na njima pripremljeno mjesto (rupa za vijak) za montažu hardvera. Sam hardver nije mijenjan otkad je imao update u listopadu prošle godine.

Međutim, nakon što izdvojite 1725 dolara za dioptrijske Google Glass naočale  još niste dobili gotov proizvod. Naime, Google je ipak ostavio profesionalcima da se brinu o lećama pa ćete tako, opet morati svratiti do optičke radnje kako bi naručili dioptrijska stakla. Osim toga, Google je dodao i tri opcije za sunčane naočale koje je dizajnirao Maui Jim, a koje će koštati 150 dolara.

Read more https://www.vidi.hr/Racunala/Lansiran-Google-Glass-za-dioptrijske-naocale