Kombinacija iPada i klasične igre na ploči

image

Mada su mnogi govorili kako ideja o igrama na ploči koje bi se igrale na iPadu s pravim figuricama nemaju smisla, tvrtka iPawn Interactive misli drugačije i uskoro izbacuje prvi set društvenih igara, koje će vaš iPad pretvoriti u igraću ploču u retro stilu.

Glavni trik je u tome što su figurice za igru izrađene od posebnog provodljivog pametnog materijala, koji im omogućuje unos komandi (šetanja po poljima za igru i slično), ali tek kada ih dodirujete.

Na primjer, ako igrate Čovječe ne ljuti se i ostavite neku figuricu na ploči, ništa se neće desiti, no ako je dodirnete, podignete s ploče ili premjestite na neku drugu poziciju, to će omogućiti stvaranje raznih animacija, što će unijeti potpuno drugi osjećaj igranja društvenih igara od onog na koji ste navikli u samo klasičnim ili samo računalnim igrama.

Mada se i nama ova ideja u početku nije činila bog zna kakvom, kad smo vidjeli video na kojem se vidi kako to funkcionira, postali smo svjesni da bi se mogla dopasti mnogima, posebice djeci.

Igre koje će iPawn prve izdati bit će Zmije i ljestve, Hokej, Game of Goose i Ribolov, a prodavat će se u pojedinačnim kompletima po cijeni od 16 dolara (87 kuna).

Je li ovo novi hit u industriji zabave?

VIDEO - iPawn igranje na iPadu

Podijeli