Harry Potter će glumiti u filmu o GTA

image

BBC Films je zaključio da nakon filmova o Steveu Jobsu i Marku Zuckerbergu, još jedan digitalni vizionar zaslužuje ekranizaciju svojeg života. Ovoga puta radi se o Samu Houseru, osnivaču tvrtke Rockstar Games, čiji Grand Theft Auto serijal video igara drži brojne prodajne rekorde na tržištu zabavnog softvera, te predstavlja jednog od predvodnika trenda koji je industriju gaminga približio filmskoj (Hollywoodskoj), kako po troškovima, tako i po zaradama, što je jedan od glavnih razloga zbog kojih danas više nitko osim male dječice, video igre ne bi smio nazivati igricama.

Mada bismo mi nekako više voljeli ekranizaciju koja bi na filmsko platno prenijela zbivanja iz samih GTA igara, BBC smatra da je život Housera dovoljno zanimljiv za gledatelje koji će u filmu o njemu moći vidjeti još jedno ostvarenje američkog sna. 

Ukratko rečeno, ova će biografska drama pratiti razvoj Rockstar Gamesa i život gaming magnata Sama Housera, a glavni zaplet bi se trebao odnositi na njegovu pravnu i medijsku borbu protiv Jacka Thompsona, odvjetnika američkih aktivista koji su u nasilju i seksu video igara vidjeli najveća zla ovog svijeta.

Za sada je potvrđeno da će film režirati britanski redatelj Owen Harris prema scenariju Jamesa Wooda, dok se BBC za glavnu ulogu trenutno nalazi u pregovorima s Danielom Radcliffeom, glumcem kojeg svi pamtimo po Harry Potter serijalu. Snimanje bi trebalo započeti 20. travnja ove godine.

Inače, možda vam nije poznato da već postoji film Grand Theft Auto iz 1977. godine, koji je poslužio Rockstaru kao inspiracija za pokretanje GTA franšize igara 1997. godine. 

Izvor: The Hollywood Reporter

Read more https://www.vidi.hr/Lifestyle/Harry-Potter-ce-glumiti-u-filmu-o-GTA