Hakeri napali sigurnosni think tank

image

Tvrde da su uspjeli doći do podataka jer ih Stratfor nije šifrirao. Jedan od članova Anonymousa je na internetu napisao da su ukradene brojeve kartica uporabili kako bi prilikom božićnih praznika s računa Stratforovih klijenata potrošili “više od milijun dolara” u dobrotvorne svrhe.

Neki su klijenti već potvrdili da je na njihovim računima uistinu došlo do neautoriziranih transakcija. Stratfor je objavio da je suspendirao sve operacije na svojim poslužiteljima i e-pošti, te potvrdio da je riječ samo o popisu nekih članova koji su kupili naše publikacije, i ne kompromitira popis fizičkih ili pravnih osoba koji su u poslovnom odnosu s Stratforom”.

Hakerski napad nije ugrozio tvrtke i vladine agencije koje posluju s think tankom, nego samo pojedine zaposlenike koji su pretplaćeni na publikacije.

Stratfor sa sjedištem u Austinu u Teksasu nudi političke, ekonomske i vojne analize pomoću kojih svojim strankama pomaže smanjiti rizike. Među ostalima, klijenti su im američko ministarstvo obrane, organi progona, medijske organizacije i računalni gigant Apple.

Skupina Anonymous je na Twitteru najavila da je ovaj napad tek početak napada inspiriranih božićnim blagdanima.

Podijeli