God of War osvojio gaming Oscara

image

Ovogodišnja dodjela nagrada za najbolje video igre The Game Awards 2018 koju mnogi nazivaju gaming Oscarom, najvećim je dijelom protekla u znaku visokobudžetnih igara God of War i Red Dead Redemption 2.

Glavnu nagradu za igru godine osvojio je PlayStation 4 ekskluziv God of War koji je pobijedio ispred nominiranih igara Assassin's Creed, Celeste, Spider-Man, Monster Hunter i Red Dead Redemption 2. Kratos i njegov sin također su osvojili i nagrade za najbolju režiju, najbolju akcijsku i najbolju avanturističku igru godine.

Red Dead Redemption 2 bi se također mogao nazvati pobjednikom, jer je osvojio nagrade za najbolju priču, glazbu, zvuk, a glumac Roger Clark koji je svoj glas posudio Arthuru Morganu, osvojio je prvu nagradu za voice acting.

Najboljom multiplayer igrom proglašen je Fortnite, kojeg se boji i Donald Trump, okrivljujući ga za povećanje oružanog nasilja u SAD-u, jer mu je jednostavnije naći krivca u video igri nego u činjenici da u njegovoj zemlji  svatko može kupiti oružje u trafici, mesnici i frizerskom salonu.   

 

Osim dodjele nagrada, ovogodišnji Game Awards je donio i zanimljive najave novih igara koje dolaze iduće godine, uključujući Far Cry: New Dawn, Marvel Ultimate Alliance 3, nove naslove u Dragon AgeMortal Kombat franšizama, kao i The Last Campfire, novu igru developera igre No Man's Sky.