CS:GO postao besplatan i dobio battle royale mod

image

Zahvaljujući igrama poput PUBG-a i Fortnitea, svijet pucačkih multiplayer igara u posljednjih se nekoliko godina jako promijenio. Takozvani battle royale stil igre u kojem se na jednoj velikoj mapi okupi veliki broj igrača (obično 100) koji se bore svi protiv svih sve dok jedan ne ostane kao pobjednik, mnogima je postao puno zanimljiviji od klasičnih obračuna u kojima se sukobljavaju samo dva tima.

Valve je stoga odlučio battle royaleom začiniti i jednu od najpopularnijih MP FPS igara na svijetu Counter-Strike: Global Offensive, uvođenjem Danger Zone moda, u kojem se jedan igrač ili timovi od 2 ili 3 igrača bore za preživljavanje. Za razliku od PUBG-a i Fortnitea, na CS:GO Danger Zone serverima nije tolika gužva, pa ako igrate solo ući ćete u meč sa 16 igrača, dok će timovi od 2 ili 3 igrača biti u meču od 18 igrača.

Obzirom na popularnost igre CS:GO, Valve vjeruje da će igra postati jako konkurentna Fortniteu i PUBG-u, a kao dodatni motiv da vas privuku učinili su igru besplatnom (F2P) s mogućnostima kupnje raznih itema unutar nje. Postojećim igračima koji su svojevremeno kupili igru, za nagradu su dali automatsku nadogradnju računa na Prime Status, koji im omogućuje da se u mečevima sukobljavaju s drugim igračima s Prime Statusom te u igri pronalaze ekskluzivne iteme, dropove i sanduke s oružjem.

Oni igrači koji si sada instaliraju besplatnu igru, moći će također dobiti Prime Status kroz nadogradnju koju će morati platiti 15 dolara.

Igru CS-GO koja je dostupna na Windows, Mac OS X i SteamOS + Linux platformama možete preuzeti na Steamu putem ove poveznice. GG!