VSITE: Ključna programerska znanja

image

Visoka škola za informacijske tehnologije postaje Veleučilište suvremenih informacijskih tehnologija. Studenti na VSITE-u stječu ključna znanja i vještine za zapošljavanje na najtraženijim i najbolje plaćenim poslovima u IT industriji.

NATIVE AD

Ključna znanja i smjerovi na VSITE-u

Fokus je stavljen na programerske vještine i poznavanje programskih jezika kao što su Python, C, C#, PHP i .NET. Da bi se moglo postati kvalitetan developer, potrebno je poznavati programske metode i apstrakcije, principe objektnog programiranja, napredne algoritme i strukture podataka, objektno orijentirano modeliranje, programske alate na UNIX računalima, kao i osnove umjetne inteligencije i strojnog učenja.

Za one koji se žele baviti izgradnjom i održavanjem računalnih sustava i mreža, potrebna su znanja iz arhitekture osobnih i poslužiteljskih računala, upravljanja poslužiteljskim računalima, projektiranja i upravljanja računalnim mrežama te iz sigurnosti računala i podataka. Na smjeru Baze podataka i Web dizajn stječu se znanja i vještine potrebne administratorima baza podataka i upraviteljima podacima, Web programerima i dizajnerima, a na smjeru Informacijski sustavi to su znanja i vještine potrebne za informatizaciju poslovanja i proizvodnje te za planiranje i projektiranje informacijskih sustava.

U toku s trendovima

VSITE ima vanjske suradnike koji su stručnjaci iz vodećih hrvatskih IT tvrtki, a suradnja s gospodarstvom odvija se kroz znanstveno-istraživački rad i stručne projekte, te se na taj način prate suvremeni trendovi na području računarstva. Prije dvije godine uvedena su dva nova predmeta koja se bave umjetnom inteligencijom i strojnim učenjem, a ukupno 15 predmeta je dopunjeno sadržajima koji se odnose na primjenu AI-ja i strojnog učenja. Novi sadržaji uvode se kontinuirano kroz radionice i programe cjeloživotnog obrazovanja. Studenti na svim preddiplomskim i specijalističkim smjerovima stječu teoretska i praktična znanja i vještine s kojima se mogu brzo prilagoditi novim potrebama na IT tržištu. Osnova za razumijevanje i prihvaćanje novih tehnologija stvara se usmjeravanjem studenata na dublje razumijevanje principa, tehnika i metodologija te matematike i fizike koje se primjenjuju na području računarstva.

Diplomanti u IT tvrtkama

Preddiplomski stručni studij informacijskih tehnologija studentima pruža teoretska i praktična znanja te vještine potrebne za brzo uklapanje u razvojne i radne timove u IT tvrtkama. Specijalistička znanja i vještine koje studenti steknu na specijalističkom diplomskom stručnom studiju informacijskih tehnologija opremit će ih za vođenje programerskih i razvojnih timova te za ulogu u IT menadžmentu.

Studenti s VSITE-a brzo se afirmiraju kao zaposlenici koji pouzdano izvršavaju radne zadatke, a mnogi su prepoznati po inventivnim programskim i tehničkim rješenjima. Putem anketa koje ispunjavaju poslodavci ispituje se koliko su cijenjeni studenti, a uspješne karijere prate se i putem objavljenih oglasa za zapošljavanje u IT tvrtkama u kojima su već zaposleni bivši polaznici VSITE-a.

Podijeli