U Zagrebu predstavljen Samsung The Frame

image

U Oris kući arhitekture u Zagrebu, predstavljena je Samsungova inovacija koja predstavlja savršenu fuziju inovacije i umjetnosti. Riječ je o Samsung The Frame televizoru koji balansira između visokofunkcionalnog TV prijemnika i umjetničkog djela koje će uljepšati svaki dnevni boravak.

Dok je upaljen, gledatelja će oduševiti svojim performansama, a s druge strane, dok je ugašen, može prikazivati više od 1200 umjetničkih djela iz odabranih svjetskih muzeja. Kolekcije slika za televizor dostupne su unutar Art Store aplikacije. Jednako važna je i činjenica da televizor dolazi s čak četiri vrste okvira koji ga čine prilagodljivom baš svakom interijeru te osigurava kompletan estetski doživljaj. Osim toga, suvišni kablovi oko TV-a definitivno više nisu u modi. Kako ništa ne bi ometalo prostornu harmoniju, televizor posjeduje One Invisible Connection opciju povezivanja dodatnih uređaja putem jednog neprimjetnog kabela.

Što se, pak, funkcionalne komponente tiče, Samsung The Frame oplemenjen je s QLED tehnologijom koja isporučuje realistične i živopisne boje, čak i u najsvjetlijim ili najtamnijim scenama te posjeduje jedinstvenu Quantum Dot tehnologiju koja pruža potpuni volumen boja. Ništa manje bitna nije činjenica da ovaj televizor štedi energiju. Kada se gledatelj udalji, televizor se isključuje i pretvara u umjetničko djelo te tako garantira minimalnu potrošnju.

Kako bi se televizor što bolje prilagodio životnom stilu korisnika, pomoću umjetne inteligencije mogu se kreirati personalizirani obrasci koji su u skladu s ukusom korisnika. Međutim, pametne performanse tu ne prestaju. Uz Samsungov The Frame dolazi i Bixby – glasovni pomoćnik od kojeg možete saznati vremensku prognozu, tražiti odgovore na pitanja te kontrolirati kućanske uređaje.

Kao što je istaknuo Matthew Jinkyu Jeon, predsjednik Samsunga Electronics Adriatic, radi se o uređaju koji će obogatiti život korisnika te doprinijeti većoj kvaliteti života, ugodnosti i opuštenosti kućne atmosfere – bez crne rupe na zidu.