RTL-ova IT konferencija ove godine uz hrvatske političare

image

RTL po drugi put organizira konferenciju Digital Shapers kako bi pokazali najbolje primjere iz prakse te predstavili konkretna rješenja za kompanije.

U četvrtak 29. studenog u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema od 10 do 17 sati domaći i strani stručnjaci govorit će o najaktualnijim temama i zbivanjima u digitalnim procesima.

„Svijet na globalnoj razini prolazi kroz niz promjena uzrokovanih digitalizacijom te shvaćamo da je ozbiljna transformacija medija, gospodarstva i cijelog društva neizbježna. Drugom u nizu Digital Shapers konferencijom želimo nastaviti davati svoj doprinos raspravi o digitalnoj transformaciji u Hrvatskoj i pritom ukazati na uspješne hrvatske primjere, a istodobno omogućiti domaćim tvrtkama i pojedincima da uče na primjerima sjajnih međunarodnih govornika i stručnjaka te da se s njima i povežu“, rekao je Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska.

Na konferenciji će gostovati jedan od osnivača marketinške agencije Officer & Gentleman Alex Katz, Vidar Andresen, digitalni strateg Evangelos Papathanassiou i mnogi drugi.

Ovogodišnje izdanje konferencije ugostit će i hrvatske političare – saborsku zastupnicu SDP-a Sabinu Glasovac, ministra financija Zdravka Marića i predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka u sklopu panela „Tri, dva, jedan… Tvitaj!“. Oni će govoriti o načinima, sredstvima i kanalima komunikacije političara te na koji način digitalizacija transformira politički sektor i njihovu komunikaciju s javnosti.

„Digitalizacija je dovela do brojnih promjena i zasigurno je dodatno utjecala na transparentnost i otvorenost, a u konačnici i na edukaciju hrvatskih građana. Kao ministar financija pokrivam područje u kojem svaki hrvatski građanin na ovaj ili onaj način participira i smatram da ima i apsolutno pravo raspolagati svim relevantnim i adekvatnim informacijama“, komentirao je ministar Marić.