Nove mogućnosti Samsungovog digitalnog ključa za automobile

image

Samsung je objavio da će sedam najnovijih modela Samsung Galaxy pametnih telefona podržavati digitalni ključ koji pokreće UWB tehnologija. Digitalni ključ je dostupan preko Samsung Passa, sustava za čuvanje digitalnih potpisa, ID-ova i lozinki, a omogućavat će otključavanje automobila pametnim telefonom.

PROMO ČLANAK

Prvi auto koji će podržavati nove mogućnosti Samsungovog digitalnog ključa pomoću UWB tehnologije će biti električni GV60 Genesis.

Korisnici mogu otključati svoj automobil pametnim telefonom tako što ćete jednostavno prići do njega, dok će se on ponovo zaključati tako što ćete samo dodirnuti senzor na vratima. UWB bežična tehnologija omogućava pametnom telefonu da se poveže i komunicira direktno s automobilom. Jednom kada se digitalni ključ registrira, GV60 može identificirati ovlaštene Galaxy uređaje i otključati vrata bez uporabe fizičkog ključa.

Ovisno o postavkama automobila, korisnik može otključati auto na dva načina koristeći UWB. Vrata se mogu otvoriti pritiskom na kvaku dok je pametni telefon u torbi ili džepu, ili se mogu automatski otključati pomoću pametnog telefona jednostavnim približavanjem automobilu. Oba načina se mogu koristiti naizmjence, tako da uvijek možete izabrati opciju koja vam najviše odgovara.

Korisnici digitalni ključ mogu jednostavno i sigurno podijeliti sa svojom obitelji ili prijateljima. Samsung tvrdi da pri tom mogu biti mirni znajući da je njihov digitalni ključ siguran zahvaljujući sigurnosnom čipu koji štiti Samsung Pass. Proces autentifikacije u aplikaciji osigurava da vlasnici automobila uvijek imaju kontrolu nad tim tko može posuditi ključ automobila i kada.

Podijeli