LinkedIn ima 100 milijuna članova

image

LinkedIn trenutačno svakog tjedna dobije milijun novih članova, na svom je blogu napisao glavni izvršni direktor LinkedIna Jeff Weiner.

Tvrtka sa sjedištem u kalifornijskom Mountain Viewu otkrila je i da 44 milijuna njihovih članova živi u SAD-u, a 56 milijuna izvan SAD-a. U Brazilu su prošle u usporedbi s prethodnom godinom zabilježili rast od 428 posto, u Meksiku 178 posto, u Indiji 76 posto, a u Francuskoj 72 posto.

LinkedIn je službeno zaživio 2003. godine i u prvom je mjesecu rada pridobio 4500 članova. Tvrtka ima 1000 zaposlenika u cijelom svijetu, u privatnom je vlasništvu, a u siječnju su najavili kako namjeravaju izvesti prvu javnu ponudu dionica i tako doći do sredstava za širenje.

U prvih devet mjeseci je tvrtka zabilježila 161 milijun dolara čistih prihoda i ostvarila 10 milijuna eura čiste dobiti. Cilj stranice LinkedIn je omogućiti registriranim korisnicima da uspostave stranicu s podacima o svojoj karijeri i podacima o osobama koje poznaju i vjeruju im u poslovanju. Te mreže poznanstava posljedično olakšavaju stvaranje poslovnih kontakata i traženje zaposlenja ili zaposlenika, i tako pomoći pojedincima i poslodavcima.