LGC21LA: Svjetliji OLED za još bolju sliku

image

Nova i naprednija LG OLED Evo tehnologija ove je godina dostupna i u kategoriji mainstream OLED televizora ovog proizvođača. Najnoviji ovogodišnji LG OLED televizor iz ultra popularne serije C, zahvaljujući novijem Evo panelu i α9 Gen5 procesoru slike, donosi i do 20% svjetliju sliku u odnosu na prošlogodišnji hit model C1. Kao premium TV dizajniran prvenstveno za filmofile, gamere i ljubitelje sporta, LG C2 donosi karakteristično OLED-ovski besprijekornu kvalitetu slike uz još veću maksimalnu svjetlinu.

OLED-ovski besprijekorna slika

Poput svakog OLED-a, i C2 uživo izgleda prilično impresivno. Ovogodišnji LG OLED televizori odlikuju se ušminkanim, još modernijim dizajnom, koji sada uključuje srebrni rub oko ekrana, redizajnirano i elegantnije postolje, a prilikom izrade korišteni su iznimno lagani kompozitni materijali od vlakana što nove C modele čini osjetno lakšima od prethodnika.

NATIVE AD

Osim impresivne vanjštine, LG OLED televizori su već duži niz godina tržišni lideri po pitanju opremljenosti i podrške za najnovije tehnologije. C2 posjeduje 4 HDMI 2.1 priključka pune propusnosti, s podrškom za 4k pri 120 Hz i eARC. Od bežične povezivosti su vam na raspolaganju Bluetooth i Wi-Fi, dok svim funkcijama televizora možete upravljati pomoću svojeg pametnog telefona.

Prava magija zadužena za vrlo impresivnu kvalitetu slike i dalje se događa „ispod poklopca“, s time da je C2 opremljen najnovijim LG procesorom slike α9 Gen5. Ovaj napredni procesor slike posjeduje AI mogućnosti te u kombinaciji s naprednim Evo panelom omogućuje dosada ponajbolju kvalitetu slike kod C serije LG OLED-a. Posebice je ovo primjetno kod HDR sadržaja, gdje izvrstan kontrast sada u kombinaciji s većom svjetlinom donosi izniman prikaz. OLED je također idealan televizor za prikaz sportskog sadržaja. Ujednačenost osvjetljenja i vrlo brz odaziv zaslužni su za impresivan prikaz slike u pokretu bez zamućenja ili drugih nedostataka.

Gaming TV iz snova

Dakako, kao i svaki OLED, i ovogodišnji C2 će svojim mogućnostima jednostavno oduševiti filmofile. Odlični predefinirani predlošci za prikaz slike Cinema i Filmmaker dostupni su i u SDR i HDR načinu korištenja, te nude odličnu prilagodbu za iznimno iskustvo prilikom gledanja filmova. Općenito gledano, LG nudi velik broj vrlo korisnih predložaka za prikaz slike, a alternativno možete koristiti i AI mogućnosti automatske prilagodbe slike i zvuka ovisno o prikazanom sadržaju.

Najnovija verzija LG pametnog sučelja webOS prisutna je kod svih ovogodišnjih OLED modela.  Poznato je kako ovo sučelje prije svega odlikuju jednostavnost i brzina u radu, a ove godine je LG dodao mogućnost definiranja korisničkih profila, multi-view opciju za prikaz slike, kao i Always ready opciju koja vaš TV pretvara u digitalno platno za prikaz umjetničkih sadržaja. Dostupni su svi premium streaming servisi kao što su Netflix, Disney+ i HBO Max, te više od 300 besplatnih LG kanala.

Za sve ljubitelje igara, novi C2 je jednostavno televizor iz snova. Sjajna brzina odaziva, vrlo niska latencija uz podršku za 4k pri 120 Hz, ALLM i VRR tehnologije (G-Sync, FreeSync premium) čine C2 superiornim gaming TV-om. LG je ove godine otišao i korak dalje te C2, primjerice, podržava cloud gaming servise kao što su GeForce Now i Stadia, koji su sada integrirani unutar sučelja. Sve skupa začinjeno je i vrlo funkcionalnim Game Optimiserom koji na jednom mjestu nudi sve opcije i informacije vezane uz gaming mogućnosti.

Podijeli