Huawei reže narudžbe najskupljih telefona

image

Prema najnovijem izvještaju Digitimes Researcha, Huawei je znatno srezao narudžbe svojih high-end telefona, jer tvrtka očekuje veliki pad prodaje u nadolazećim mjesecima zbog američkog "bana".

Huawei predviđa da će mu prodaja pasti za 60 posto, pa je odlučio smanjiti narudžbe uređaja, a prvi su se na meti našli najbolji i najskuplji flagship modeli, među kojima su uređaji serija P30 i Mate 30.

Huawei se nada da će uskoro znatno smanjiti ovisnost o američkim kompanijama, pa se trudi čim više komponenti proizvoditi sam, a uskoro bi trebao predstaviti vlastiti operativni sustav Hongmeng koji će se na tržištima izvan Kine naći 2020. godine pod imenom Ark OS.

U međuvremenu Huawei i druge kineske kompanije dobro prate razvoj političke situacije, ali ne očekuju previše od novog susreta Trumpa i kineskog predsjednika, na kojem bi se moglo postići neki povoljniji trgovinski dogovor za Kinu.

Huawei kaže da nije očekivao takav razmjer udara od strane SAD-a, uslijed kojeg su mu prekinuti čitavi lanci dobavljača komponenti.