HMD Global dobio platinastu ocjenu održivosti

image

Tvrtka HMD Global  e nalazi u prvih 1% poslovanja i 98 percentila tvrtki koje su priznate zbog njihove predanosti održivim praksama u proizvodnji komunikacijske opreme.

PROMO

EcoVadis, najveći svjetski i najpouzdaniji pružatelj ocjena poslovne održivosti, temelji se na dokazima i pokriva četiri teme održivosti: okoliš, rad i ljudska prava, etiku i održivu nabavu.

Misija HMD Globala je ujediniti svijet pružanjem pouzdanih i dugotrajnih proizvoda i usluga koje ne koštaju zemlju.

Platinum Rating signalizira napredni strukturirani i proaktivni pristup održivosti tvrtke. To uključuje angažmane, politike i opipljive akcije oko glavnih pitanja koja se odnose na održivost, koja su dodatno potkrijepljena detaljnim informacijama o provedbi i ciljevima.

Desetljećima su Nokia telefoni poznati po legendarnoj izdržljivosti, što je i danas cilj HMD Globala. Zapravo, Nokia uređaji su namjenski napravljeni da traju dulje uz robustan hardver i siguran, ažuriran softver koji smanjuje rizike i produljuje životni vijek proizvoda.

Prošle je godine HMD Global osigurao zlatnu ocjenu EcoVadis.

HMD Global redovito poduzima korak dalje prema održivosti nizom aktivnosti i projekata kako globalno tako i lokalno. U Hrvatskoj je ove godine ostvareno partnerstvo s Domagojem Jakopovićem Ribafishem koji će dalje prenositi misiju brenda koristeći svoj Nokia G50 uređaj.

Podijeli