Facebook kupuje dionice indijskog teleoperatera

image

Kao što to stručnjaci često znaju isticati, krize su nekome izvrsna prilika za investiranje. Facebook je tako odlučio kupiti 9,99% udjela u indijskoj kompaniji Reliance Jio, koja je u vlasništvu najbogatijeg indijskog poduzetnika Mukesha Ambanija i to će ga koštati 5,7 milijardi dolara.

Na taj način najveća društvena mreža će postati najveći manjinski vlasnik telekom jedinice indijske tvrtke koja se između ostaloga bavi pružanjem mobilnog interneta putem 4G mreže.  

Obzirom da u Indiji Facebookovu WhatsApp aplikaciju koristi 400 milijuna korisnika, ovo će biti lijepo tržište uoči lansiranja servisa za plaćanje putem WhatsAppa.

Glasnogovornik tvrtke Reliance Jio kaže da će ovo biti dobra stvar za kompaniju, ali i Indiju općenito, jer će ispuniti mnoge potrebe indijskog naroda i indijske ekonomije.

Također ističu da će putem njihove platforme Jio Mart u suradnji sWhatsAppom omogućiti malim dućanima digitalne transkcije s kupcima u njihovom susjedstvu. 

Ovo nije prva suradnja jedne američke i ove indijske tvrtke, jer je prošle godine Microsoft najavio partnerstvo s Reliance Jio kako bi indijskim tvrtkama ponudio računalstvo u oblaku