Aplikacija za poljoprivrednike poboljšava poslovanje

image

"Hrvatske se tvrtke sve više okreću cloud rješenjima, odnosno spremanju svojih poslovnih podataka i rješenja u virtualni oblak. U 2014. godini je 22% hrvatskih poduzeća koristilo cloud usluge, što je 5% više od prosjeka u EU. Ovakva su rješenja u Hrvatskoj namijenjena za male i srednje poduzetnike kojima je jako važna ušteda vremena i novca", objasnio je Adrian Ježina iz VIP-a.

Hrvatski startup Agrivi posljednjih godinu dana radi na stvaranju potpunog poljoprivrednog ekosustava. Kako je rekao osnivač Matija Žulj, njihova aplikacija poljoprivrednicima, točnije ratarima, omogućuje kontinuirano i detaljno praćenje svega što se događa na njihovom zemljištu. Primjerice, Agrivi na temelju unešenih podataka o kulturi koja se uzgaja daje informacije o meteorološkim prilikama u budućnosti. One joj koriste za davanje pravovremenih informacija o nametnicima koji bi mogli napasti kulturu. Potom aplikacija predlaže najbolje mjere zaštite. Ujedinili su svoje usluge s Vipcloud uslugama jer, kako je obrazložio Žulj, telekomi su im „prirodni“ partneri zbog njihovog stalnog razvoja i interakcije s korisnicima.

Agrivi koriste poljoprivrednici u 107 zemalja svijeta, a najviše ih je u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni, SAD-u, Indiji i Meksiku.U godinu dana broj korisnika Agrivija je narastao na 3000, od kojih je oko 1000 hrvatskih poljoprivrednika. Najčešći korisnici u Hrvatskoj su poduzeća s 10 ili manje zaposlenih, a najzastupljenije kulture koje naši poljoprivrednici „prate“ preko Agrivija su žitarice poput pšenice ili kukuruze. Aplikacija je dostupna na 12 jezika, a trenutno se radi na uvođenju novih, uključujući indijski zbog velikog broja tamošnjih korisnika.

"Prošle sam godine imao urod od oko 150 tona jabuka i Agrivi mi je donio ubrzanje i poboljšanje poslovanja. Koristim ju godinu dana, pa ću tek saznati koliko sam uštedio, ali procijenio sam da će mi se troškovi ove godine smanjiti 10%", ispričao je Stjepan Dumančić, vlasnik OPG-a Volim Jabuke. Ipak, naglasio je dugotrajno unošenje podataka u Agrivi, ali ipak manje komplicirano nego unošenje u Excel tablice. Uz to, aplikacija s vremenom sama predlaže rješenja pa neke stavke nije potrebno unositi više puta.

Read more https://www.vidi.hr/Lifestyle/Business-3.0/Aplikacija-za-poljoprivrednike-poboljsava-poslovanje

Podijeli