Blizzard će musti novce reizdanjem WoW klasika

image

Jedna od najvećih uspješnica Blizzarda svih vremena je World of Warcraft, MMORPG koji prvo morate kupiti (kao i svaku ekspanziju), a potom svaki mjesec ili dva plaćati bonove da biste ga mogli igrati.

Bez obzira što je zbog takvog modela plaćanja WoW vjerojatno najskuplja igra koju ste ikada igrali, vojske fanova su gotovo svaku ekspanziju čekale u redovima, a Blizzard sada želi krenuti otpočetka.

Naime, veliki svjetski developer i izdavač odlučio je u kolovozu ove godine lansirati  World of Warcraft Classic, malo dorađenu inačicu originalne igre u koju će biti uključena nadogradnja Drums of War iz 2006. godine. To znači da u igri neće biti ekspanzija i mehanike gameplaya iz kasnijih nadogradnji i ekspanzija, pa će se igrači najviše fokusirati oko borbi protiv čudovišta, obzirom da su mnogi elementi PvP-a stigli tek u kasnijim ekspanzijama i nadogradnjama.  

Mada će se igra zasebno prodavati, postojećim WoW pretplatnicima će biti besplatna.

Najzagriženijim WoW fanovima Blizzard priprema i specijalno izdanje igre 15th Anniversary Collector’s Edition koje će se u listopadu ive godine prodavati po cijeni od 100 dolara i između ostaloga će uključivati in-game mount bonuse, figuricu Ragnarosa, mousepad i tiskane art materijale.

Više informacija potražite na ovoj poveznici.