Otkriveno zašto volimo slatko i kalorično

image

Njihova je studija pokazala da pad glukoze u krvi može dovesti do povećane želje za primjerice kolačima, čipsom ili keksima.

Otkriveno je i da ključni dio mozga ne djeluje impulzivno i da ne funkcionira jednako.

Naime, podaci su pokazali da su pretile osobe i one s viškom kilograma motiviranije na konzumaciju slatkiša čak i u slučajevima vrlo ograničenog pada glukoze.

“ pretile osobe i one s viškom kilograma motiviranije su na konzumaciju slatkiša čak i u slučajevima vrlo ograničenog pada glukoze ”

Ona se obično dobiva iz ugljikohidrata, ali oni u organizam mogu ući u zdravim i manje zdravim oblicima.

Zdravi oblici nalaze se u svježem voću i povrću, smeđoj riži i tjestenini, orašastim plodovima, integralnom kruhu i grahu.

S druge strane, oni nezdravi dolaze kroz bijeli kruh, bijeli šećer, kekse, kolače, čips i druge grickalice, gazirana bezalkoholna pića, sladoled itd.

Podijeli