Predstavljena Quadro RTX 4000 grafička

image

Nvidia je predstavila novu grafičku karticu Quadro RTX 4000 , koja predstavlja inačicu GeForce RTX 2070 grafičke namijenjene radnim stanicama i sustavima dubokog učenja. Poput "obične" RTX-ice sadrži 2.304 Nvidia CUDA jezgri, 288 Turing Tensor   jezgri za A I i 8 GB GDDR6 grafičke memorije, no ima 36 RT (ray-tracing) jezgri, odnosno manje nego RTX 2070 koja ih ima 42 , a troši i manje energije, odnosno 150 vata umjesto 185, najvjerojatnije zbog manjih brzina taktova.

Grafička dolazi s...

(0 glasova)

Nosivi senzor prati UV zračenje i zagađenje

image

L'Oreal je jedna od najvećih kozmetičkih tvrtki na svijetu, no u posljednjih nekoliko godina razvija i zanimljiva tehnološka rješenja koja bi trebala dodatno pomoću u zaštiti kože. Među njihovim proizvodima tog tipa postoje My UV Patch naljepnica koja korisnika obavještava koliko je sunčevo zračenje utjecalo na njegovu kožu, kao i UV Sense , mali gadget koji prati korisnikovu izloženost sunčevom svjetlu.

Novi L'Orealov proizvod My Skin Track/UV je nosivi gadget bez baterija koji prati više stvari odjednom, uključujući izloženost UV...

(0 glasova)

Odlični i povoljni gaming mobiteli u novom Vidiju

image

Prije ne tako mnogo godina mobilni gaming bio je tek malena točka na velikom platnu najveće zabavne industrije. Angry Birds i Doodle Jump bili su naslovi koje se povezivalo s mobilnim gamingom te se igranje na pametnim telefonima smatralo neozbiljnim i uvelike inferiornim iskustvom naspram onog na konzolama i računalima .

Glavna prepreka napretku mobilnih igara i mobilne gaming industrije bila je snaga komponenti , koja je sprječavala razvijanje naslova koji bi impresionirali gamere koji su navikli na impresivne vizuale...

(0 glasova)

Moto Z3 ulazi u prvu svjetsku 5G mrežu

image

To je postignuto korištenjem Moto Z3 telefona sa spojenim 5G Moto Mod modulom koji bi trebao biti dostupan na tržištu SAD-a kada Verizon lansira taj servis za telefone 2019. godine.

Verizon se u tom projektu pobrinuo za frekvencijski spektar i mrežu , Samsung je napravio radio , Motorola telefon , a Qualcomm dodao Snapdragon X50 5G modem. Sustav su potom uspješno testirali u video pozivima i surfanju internetom.

Verizonov 5G servis zasada je dostupan u samo nekoliko gradova u SAD-u,...

(0 glasova)

Neural Compute Stick 2 daje AI vašem domu

image

Edge uređajima se obično smatraju svi tipovi hardvera koji upravljaju protokom podataka između uređaja dvaju mreža i uključuju rutere, switcheve, gatewaye, ali i IoT gadgete poput kamera na zvonima kućnih vrata, industrijskih robota, autonomnih kamera na dronovima i medicinskih uređaja.

Uoči svoje AI konferencije za developere u Pekingu, Intel je predstavio uređaj koji će omogućiti brži i jednostavniji rad uređajima pametnog doma i edge uređajima, Neural Compute Stick 2 ili NCS2.

NCS2 je u osnovi samostalna neuralna mreža ugrađena na...

(0 glasova)

VIDEO: SAD pretekao Kinu na listi top superračunala

image

Najnovija lista Top 500 računala u svijetu koja se objavljuje dva puta godišnje, stavila je na prvo i drugo mjesto dva američka stroja pod nazivima Summit i Sierra . Time su američka računala napokon skinula s prvog mjesta najjačih superračunala kineski Sunway TaihuLight , no kineski strojevi i dalje ostaju najzastupljeniji na listi, pa ih je među prvih 500 čak 227 , dok je američkih 109

Oba računala koja su izbila na prvo mjesto proizveo je IBM . Summit...

(0 glasova)

Bug u Steamu omogućuje besplatne igre

image

Artem Moskowsky je stručnjak za računalnu sigurnost koji traži ranjivosti u raznim internetskim servisima, a zadnji "ulov" mu je bio pronalazak buga u Steamu koji mu je omogućio dobivanje besplatnih keyeva za tisuće igara na popularnoj platformi.

Na svu sreću po Steam, ovaj bug nije doveo do gubitaka katastrofalnih razmjera jer se nalazio samo na developerskom dijelu Steam portala, odnosno onom koji nije dostupan većini korisnika Steama.  

Prema njegovom izvještaju kojeg prenosi The Register , na developerskom portalu Steama postoji...

(0 glasova)

Volkswagen najavljuje rat Tesli jeftinim autom

image

Sudeći prema izvorima kojima raspolaže Reuters , njemački proizvođač automobila Volkswagen, nakon stišavanja skandala s lažnim emisijama dizelaša, priprema lansiranje električnog automobila koji će predstavljati kost u grlu Elonu Musku i Tesli , jer će koštati 23.000 dolara ili 150 tisuća kuna , što je za čak 78 tisuća kuna jeftinije od Tesla Model 3 automobila.

VW će prema ovoj informaciji svoje tri tvornice u Njemačkoj upregnuti za izradu vozila koje nosi kodno ime MEB entry s ciljem da ih...

(0 glasova)

Sony lansirao najtiši PS4 Pro

image

Kada je prije dvije godine predstavio svoju najmoćniju igraću konzolu PlayStation 4 Pro , mnogi kupci su se žalili da stvara preveliku buku. Neki su zbog toga čak odlučili odnijeti PS4 Pro u servis , no nije se radilo o kvaru, već je plejka stvarala malo jaču buku od očekivane "po defaultu".

Iako ta "buka" po nama nije nešto posebno, jer smo navikli na malo glasnija napajanja jakih računala , Sony je odlučio učiniti nešto po tom pitanju, pa je...

(0 glasova)

Samsung predstavio savitljivi zaslon za pametne telefone

image

Samsung je na svojoj SDC 2018 konferenciji otkrio inovacije u području umjetne inteligencije , interneta stvari i mobilnom korisničkom iskustvu, no nama je posebno zanimljivo bilo saznati poneki detalj o Infinity Flex Display savitljivim zaslonima za pametne telefone koji bi se iduće godine trebali naći u njegovim prvim preklopnim smartfonima te tehnologije. 

Iako je na poluosvijetljenoj pozornici prikazan i prototip telefona s tim zaslonom, nedostajali su detaljni tehnički podaci, no Samsung je objasnio da Infinity Flex Display zajedno s One...

(0 glasova)
Pretplati se na ovaj RSS feed