Elektrošoker zove policiju kad ga ispalite

image

Tvrtka Axon proizvela je novu inačicu svojeg elektrošokera (tasera) pod nazivom Pulse+ koji stupa u kontakt s policijom kad ga aktivirate. Kako biste omogućili ovu značajku, potrebno je da na svoj pametni telefon instalirate prateću aplikaciju i povežete ju s elektrošokerom.

Nakon što pošalje obavijest policiji da ste ispalili elektrošoker u nekog napadača, aplikacija Noonlight nudi mogućnost da iz nje direktno razgovarate s organima javnog reda i obavijestite ih jeste li još uvijek u opasnosti ili ste na sigurnom, kako...

(0 glasova)

VIDEO: AI voditelj vijesti na kineskoj televiziji

image

Kineska državna novinska agencija Xinhua News zaključila je da bi najbolji voditelj vijesti na engleskom jeziku bio virtualni komentator.

Oni su stoga odlučili napraviti AI voditelja prema svojem stvarnom novinaru Zhang Zhaou , koji mu je posudio izgled i glas, što možete vidjeti u ovom videu .

Iako detaljni tehnički podaci o samom AI-u nisu objavljeni, poznato je da je u razvoju sustava sudjelovao kineski engine za pretraživanje Sogou, a najveći izazov je bio omogućiti da AI napisani tekst izgovara...

(0 glasova)

VIDEO: Hiperzvučni nuklearni projektil stiže u rusku vojsku

image

Ruska novinska agencija TASS tvrdi da će prije kraja iduće godine u operativnu uporabu ruske vojske stići hiperzvučni projektil Avangard.

Citirajući neimenovani izvor u ruskoj vojsci, TASS kaže da će do tada biti postavljena najmanje dva takva sustava, no njihov broj bi mogao narasti do 6 jedinica.

Prema službenoj izjavi ruskog ministarstva obrane, prvi Avangard sustav će dobiti Raketna divizija crvene zastave koja je smještena u regiju Orenburg u južnom Uralu. 

Avangard je strateški interkontinentalni balistički projektil koji je u...

(0 glasova)

VIDEO: Morski pas robot jede smeće i čisti vodu

image

Nizozemska tvrtka RanMarine napravila je autonomno plovilo pod nazivom WasteShark koje je inspiriranu velikim ustima proždrljivih morskih pasa.

Umjesto gutanjem riba i otkidanjem nogu neopreznih plivača, ovaj se robotizirani morski pas hrani smećem , a nakon uspješnog testiranja koje je trajalo punih godinu dana, stigao je u Dubai , gdje će skupljati smeće u luci i u priobalnom otvorenom moru. WasteSharkom se može upravljati daljinski , ali posjeduje i AI sustav koji mu omogućuje autonomni plov, kao što možete vidjeti...

(0 glasova)

Volkswagen najavljuje rat Tesli jeftinim autom

image

Sudeći prema izvorima kojima raspolaže Reuters , njemački proizvođač automobila Volkswagen, nakon stišavanja skandala s lažnim emisijama dizelaša, priprema lansiranje električnog automobila koji će predstavljati kost u grlu Elonu Musku i Tesli , jer će koštati 23.000 dolara ili 150 tisuća kuna , što je za čak 78 tisuća kuna jeftinije od Tesla Model 3 automobila.

VW će prema ovoj informaciji svoje tri tvornice u Njemačkoj upregnuti za izradu vozila koje nosi kodno ime MEB entry s ciljem da ih...

(0 glasova)

VIDEO: Električni Harleyi spremni za tržište

image

Na međunarodnoj izložbi motocikla u Milanu EICMA 2018 Harley Davidson je prikazao svoj serijski električni motocikl koji se razvija od  2014. godine pod nazivom LiveWire  a u pretprodaji bi se trebao naći početkom iduće godine, dok se isporuke očekuju za kraj 2019. ili početak 2020.

Osim što je razvijao svoj novi električni motocikl, Harley ga je u proteklih nekoliko godina promovirao širom SAD-a i osluškivao što o projektu pričaju bajkeri , obzirom da se u motociklističkim medijima moglo slušati kako...

(0 glasova)

Proizvođač motornih pila ima električne motocikle

image

Ime Husqvarna najčešće vežemo uz motorne pile i kosilice, dok je većina ljudi manje upoznata da oni imaju i podružnicu Husqvarna Motorcycles koja se bavi proizvodnjom motocikala za razne namjene, od offroad vožnje, motokrosa do trkaćih staza.

Na poznatom talijanskom sajmu motocikla u Milanu EICMA 2018 Husqvarna Motorcycles je među svojim novim proizvodima na dva kotača predstavio EE5 mini motocikl, koji predstavlja prvi ulazak tvrtke na tržište električnih motocikala.

Motocikl je opremljen motorom od 5 kilovata kojem energiju pruža litij-ionska...

(0 glasova)

VIDEO: Roboti poštari u Norveškoj

image

Norveška nacionalna pošta Posten , u suradnji s američkom tvrtkom Mobility spremna je za lansiranje usluge poštara robota , odnosno robotizirane dostavne službe za dostavu pošiljaka.

Robot vam neće donijeti poštu ispred vrata ili je ubacivati u sandučić poput pravog poštara, već će robotizirano autonomno vozilo Postena stići na destinaciju ispred vaše kuće ili tvrtke i obavijestiti vas da dođete po svoju pošiljku koja se nalazi u jednom od zaključanih sandučića na vozilu. Prije toga ćete dobiti poruku putem aplikacije...

(0 glasova)

Robotizirana šoping kolica stižu u trgovački centar

image

Vjerojatno vam je poznato da odjel za razvoj i istraživanje LG-a radi na više robotskih projekata, poput egzoskeleta za pomoć nepokretnim osobama i fizičkim radnicima, robota čistača, mobilnih digitalnih asistenata i graničnih policajaca . Najnoviji LG-ev robotski projekt razvija se u suradnji s trgovačkim lancem E-Mart iz Južne Koreje, s ciljem da kupcima olakša kupnju pomoću robotiziranih CartBot kolica koja će ih pratiti po dućanu kako ih ne bi morali sami gurati, ali i čitati barkodove , te na zaslonu...

(0 glasova)

VIDEO: Pro surferi isprobali novu tehnologiju valova

image

Australska tvrtka Surf Lakes uskoro će u javnu uporabu lansirati prvo umjetno jezero s wavepool tehnologijom koja može istovremeno stvarati 5 različitih vrsta umjetnih valova te posjetiteljima i surferima pružiti 2400 valova u jednom satu.

Glavni dio ovog tehnološkog rješenja predstavlja ogromni klip težine od 1400 tona , što odgovara težini tri Boeinga 747 i nalazi se u središtu jezera smještenog pokraj Yeppoona na obali Capricorn Coast u Queenslandu.

Kako bi se uvjerili da je sustav funkcionalan i da doista...

(0 glasova)

VIDEO: Raketa u svemiru uništila lažni nuklearni projektil

image

Američka vojna agencija MDA (Missile Defence Agency) koja se nalazi u sklopu Američkog ministarstva obrane pohvalila se uspješnom demonstracijom presretanja balističkog nuklearnog projektila pomoću rakete koju nazivaju " kill vehicle " presretačem.

Raketa Standard Missile-3 (SM-3) Block IIA ispaljena je s ratnog broda USS John Finn kako bi presrela lažni nuklearni balistički projektil srednjeg dometa iznad zapadne obale Havaja, kao što možete vidjeti u ovom videu .  

SM-3 uništava svoje mete isključivo kinetičkom energijom , što znači da ne nosi...

(0 glasova)

AI detektor laži stiže na europske granice

image

U države Europske unije svake godine ulazi 700 milijuna ljudi, a ta brojka se stalno povećava. Veliki broj putnika stvara sve veći pritisak na vanjskim granicama EU i stvara velike poteškoće službenicima granične policije koji kontroliraju osobe koje ulaze u EU. Kako bi im to olakšala, Europska unija je odlučila na granične prijelaze uvesti sustav pod nazivom IBORDERCTRL , koji posjeduje skener dokumenata, kamere i zaslon s virtualnim službenikom.

Kada putnik pristupi pultu, virtualni službenik će skenirati njegove dokumente sa...

(0 glasova)