Lidar fotografu uništio kameru kojom ga je snimao

image

Jit Ray Chowdhury je nedavno posjetio CES 2019 sajam u Los Angelesu i između ostaloga snimao novi lidar (laserski radar) za autonomne automobile koji je demonstrirala tvrtka AEye. Nakon toga nastavio je snimati na sajmu, u gradu, pa čak i iz helikoptera, a kada je navečer stigao u svoju hotelsku sobu otkrio je da mu je Sonyeva kamera vrijedna 1200 dolara oštećena, jer se na svim fotkama nalaze male ljubičaste točke i linije nalik na lens flare filter iz Photoshopa. ...

(0 glasova)

VIDEO: Tenisice koje se vežu pametnim telefonom

image

Nike stalno razvija futurističku sportsku obuću, a najnoviji takav proizvod su tenisice Nike Adapt koje se same vežu i prilagođavaju vašem stopalu putem aplikacije na pametnom telefonu.

Obzirom da nove "hi-tech" tenisice namjerava prodavati po cijeni od „solidnih“350 dolara, odnosno 2276 kn , Nike prvo želi provjeriti koliki je uopće interes tržišta za njih, pa sve zainteresirane mole da im se jave putem ove poveznice i ostave svoje kontakt podatke kako bi "bili prvi informirani o početku prodaje".

Nova linija...

(0 glasova)

VIDEO: Cipele za hodanje u VR igrama

image

Austrijska tvrtka Cybershoes GmbH iz Beča na ovogodišnjem CES-u je promovirala najnoviju inačicu svojih VR cipela Cybershoes , omogućivši posjetiteljima da zaigraju Bethesdine VR inačice igara Doom i Skyrim.

Cipele djeluju više poput šlapa koje možete nataknuti preko cipela, no u njima nećete moći hodati u stvarnom prostoru, jer su one namijenjene za korištenje u sjedećem položaju. Na potplatama cipela nalaze se kotačići koji pretvaraju vaše korake u hodanje unutar igara i omogućuju vam da se krećete u svim smjerovima,...

(0 glasova)

VIDEO: Pametni sat na pogon sunca i tjelesne topline

image

Matrix Industries je na ovogodišnjem CES sajmu lansirao svoj novi pametni sat namijenjen praćenju zdravlja i fitness aktivnosti Matrix PowerWatch 2 , koji dolazi s mnoštvom standardnih značajki koje uključuju praćenje otkucaja srca i pretrčanih koraka, "always-on" zaslon u boji, vodootpornost do dubine od 200 metara , notifikacije i GPS za koji kažu da može izdržati čitavu maratonsku utrku, mada se ne zna vrijedi li to za Kenijce (cca 2h) ili rekreativce na Zagrebačkom maratonu (cca 4-5h).

No ono što...

(0 glasova)

VIDEO: Holo filmovi i VR igre u vašem autu

image

Audi je ne CES 2019 sajmu predstavio električni E-Tron automobil sa sustavom autonomne vožnje, koji u sebi posjeduje konceptualni zabavni sustav pod nazivom Holoride . Ukratko rečeno, ideja je da vam tijekom vožnje budućim autonomnim vozilima nikada ne bude dosadno, jer čak i kada prolazite najdosadnijim ulicama i autocestama s ružnim vizurama, imat ćete pogled na neka potpuno drugačija zbivanja, zahvaljujući VR headsetu koji će vam biti na raspolaganju u Audijevom autu.

Holoride sustav koji je razvijen u suradnji s...

(0 glasova)

VIDEO: Na sajmu ste mogli oprati zube na hi tech način

image

Mada je preporuka svih zubara širom svijeta da pravilno četkanje zubi mora trajati najmanje tri minut e, francuska tvrtka FasTeesH tvrdi da ćete s njihovom četkicom pod nazivom Y-Brush koju su predstavili na CES 2019 sajmu, iste rezultate postići u samo 10 sekundi .

Umjesto da malom četkicom četkate dio po dio zubne šupljine, Y-Brush će vam za pet sekundi očistiti čitavo gornje zubalo, a za dodatnih 5 i donje.

Kako bi se postigla savršena učinkovitost, FasTeesH se udružio sa...

(0 glasova)

VIDEO: Traka za trčanje koja generira struju

image

Proizvođač fitness opreme SportArt na CES-u je predstavio svoju nemotoriziranu traku za trčanje, ili kako se to službeno kaže ergometar po nazivu   Verde , koji posjeduje obilje programa za trčanje, hodanje, guranje, pa će dobro doći svakom rekreativcu koji se boji svježeg zraka da istrči sprintersku utrku, maraton, cross-country, popne se na Himalaju, ili prepješači čitavu Hrvatsku bez napuštanja svojeg doma.

No ono po čemu se Verde razlikuje od svih drugih "sprava za mučenje" je u tome što posjeduje...

(0 glasova)

BreadBot je robotizirana pekara za kruh

image

Tvrtka Wilkinson Baking Company na CES je došla sa svojim robotom koji vas nikada neće proganjati s nastojanjem da vas terminira, jer mu je jedina svrha ispeći vam svježi kruh.

BreadBot miješa sastojke, mijesi tijesto, ubacuje ga u kalupe, peče i hladi, a sadašnji model u stanju je ispeći 10 štruca (ili pinčica) kruha u jedan sat.

Pored toga, robotizirana pekara može proizvoditi razne vrste kruha, ovisno o receptu koji mu date i dakako sastojcima kojima ga napunite. 

Wilkinson Baking...

(0 glasova)

Noise cancellation dolazi i u automobile

image

Bose se od 80-ih godina prošlog stoljeća bavi smanjenjem okolne buke te implementira tehnologiju u slušalice što je najbolje prihvaćeno u njihovoj  QuietComfort seriji nešto novijeg datuma.

Možemo satima raspravljati je li korištenje noise cancelling slušalica, primjerice, na putu biciklom na posao sigurno, dok je situacija s autom diskutabilnija. No, stvari nisu otišle predaleko.

Bose je na CES-u predstavio QuietComfort Road Noise Control , tehnologiju koja minimizira neželjene zvukove prouzročene vožnjom po neravnom terenu te lošim cestama. Iz Bosea kažu...

(0 glasova)

Samsungov novi hladnjak kao centralni uređaj u domu

image

Samsung je na CES-u predstavio novu generaciju Family Hub hladnjaka koji ima zaslon uz čiju pomoć korisnici (članovi obitelji) mogu komunicirati na personalizirani način, upravljati hranom i kako kažu, „doživjeti povezano iskustvo u današnjem modernom svijetu“. 

„Kada smo prije tri godine prvi put predstavili Family Hub hladnjak, to je bilo iskustvo temeljeno na aplikacijama Za upravljanje hranom, obiteljskim vezama i zabavi. Danas predstavljamo najnoviju verziju Family Hub hladnjaka sa značajkom Bixby i mogućnostima umjetne inteligencije . Bixby sada omogućuje novu...

(0 glasova)

Hoćete li držati ključ od stana u oblaku

image

Na CES-u je svoju promociju imala i tvrtka Hillman Group koja je predstavila svoje rješenje za backup i izradu rezervnih ključeva pod nazivom KeyHero . Sustav funkcionira tako da vam KeyHero precizno skenira i uploada besplatno ključ u oblak, pa ukoliko izgubite originalni ključ, možete napraviti novi u jednom od partnerskih dućana.

Mada nekako nismo previše skloni ideji da svoje ključeve uploadamo u oblak, Hillman Group uvjerava da je sustav siguran, jer se ključ enkriptira i povezuje s vašim brojem...

(0 glasova)

VIDEO: Autonomni Mercedesov kombi u Las Vegasu

image

U posljednjih nekoliko godina najveći tehnološki sajam na svijetu CES sve više postaje prilično značajan sajam automobilske industrije koja na njemu predstavlja nove tehnologije i automobile u fazi koncepata, prototipa i modela spremnih za ceste.

 Na ovogodišnjem CES-u Mercedes-Benz je predstavio svoj kombi ili minibus Vision Urbanetic Concept , koji je istovremeno pogodan za prijevoz putnika i robe , za razliku od većine koji obično služe ili za jedno ili za drugo. 

Vozilo je potpuno autonomno , što znači da...

(0 glasova)