FinTech startupi na Shift Money konferenciji

image

U Zagrebu se 26. i 27. studenog održava Shift Money konferencija, na koju dolazi 10 perspektivnih startupa industrije financijskih tehnologija ( FinTech ) kako bi, uz ostale sudionike konferencije, raspravljali o novim načinima plaćanja, blockchainu te revolucionarizaciji zajmova i osiguranja.

Pojavom interneta i brzog razvitka tehnologije, danas su sinonimi za novac kreditne i debitne kartice, kriptovalute , mobilno bankarstvo, beskontaktno plaćanje i slične inovacije koje su promijenile način na koji razmišljamo o novcu i generalno o financijama.

Industrija koja sve...

(0 glasova)

VIDEO: Najambicioznija TV serija o zaštiti Zemlje

image

Netflix priprema novu dokumentarnu TV seriju u suradnji s najpoznatijom svjetskom organizacijom za zaštitu prirode WWF i studijem Silverback Films , čiji je redatelj Alastair Fothergill bio tvorac priznatih serija Planet Earth i Blue Planet . Serija pod nazivom Our Planet (Naš planet), započet će se prikazivati na Netflixu 4. travnja 2019. godine.

Sasvim novi serijal od osam epizoda predstavit će najdragocjenije vrste na planetu i njihova krhka staništa, otkrivajući nevjerojatna područja na Zemlji na način kako ih nikad do...

(0 glasova)

Zaustavljena proizvodnja iPhone XR telefona

image

Apple je nedavno objavio da u svojim financijskim izvještajima više neće prikazivati količine prodanih jedinica, a sada nam se čini da znamo i razlog koji ga je na to natjerao.

Analitičar tvrtke Rosenblatt Securities Jun Zhang, izjavio je za Apple Insider da prodaja najjeftinijeg novog telefona iPhone XR ide puno slabije od očekivanja, pa Apple neće naručivati nove količine uređaja od dobavljača, odnosno od Foxconna i Pegatrona .

Pored toga Zhang tvrdi da osim slabe potražnje na prestanak proizvodnje utječu...

(0 glasova)

Appleova vrijednost pala ispod bilijun dolara

image

Kada je u kolovozu ove godine postalo poznato da je Apple postao prva tvrtka u svijetu čija je vrijednost premašila bilijun dolara , mnogi su se pitali koliko će mu trebati da dosegne drugi bilijun.

Nedavno objavljeni kvartalni izvještaj ukazao je na novo povećanje prihoda i zarade velike tehnološke tvrtke iz Cupertina, no to očito nije utjecalo previše na tržište dionica . Naime, nakon zatvaranja burze u prošli četvrtak, dionica Applea je pala za 7 posto , pa je po...

(0 glasova)

Izradite svoju prvu igru na radionici programa Industrija

image

U sklopu programa INDUSTRIJA , koji predstavlja posebnu edukativnu platformu ZFF-a (Zagreb film festivala), u Zagrebu će se i ove jeseni održati brojne radionice, predavanja i paneli, među kojima će se naći i radionica izrade video igara za namlađe pod nazivom " Moja prva igra ".

Radionica želi naučiti najmlađe polaznike kako se rade videoigre i to na vrlo jednostavan način. U podučavanju se koristi jednostavni softver za izradu igara koji omogućuje kombiniranje vizualnih i zvučnih elemenata u jednostavnu interaktivnu...

(0 glasova)

Apple više ne objavljuje koliko iPhoneova prodaje

image

Apple je objavio financijski izvještaj za 4. kvatral fiskalne 2018. godine u kojem se pohvalio povećanjem prihoda od 20% u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Tvrtka je istovremeno izjavila kako više neće objavljivati podatke o brojkama prodanih jedinica iPhone telefona, već će javno dijeliti isključivo ono što već primjenjuje na izvještajima o prodaji Apple Watch satova, odnosno podatke o kvartalnim prihodima i zaradama bez navođenja količina prodanih uređaja. Novo pravilo će se osim na financijske izvještaje o prodaji iPhoneova,...

(0 glasova)

Posao snova: Programer igara u Gamepiresu

image

Započeti karijeru u industriji videoigara - uz dostupne alate za izradu igara, povoljne assete te online tutorijale - danas je lakše nego ikad. Istovremeno, zbog mnogobrojne konkurencije i sve većeg spuštanja cijena, uspjeti u istoj industriji teže je nego ikad.

Gamepires je, čini se, našao recept ne samo za preživljavanje u ovom iznimno kompetitivnom području, već za ogroman uspjeh u globalnom okviru. Prva igra zagrebačkog game developera, Gas Guzzlers: Combat Carnage , prodala se u više od 350 000 primjeraka,...

(0 glasova)

Većina ljudi kupuje novi telefon svake 3 godine

image

Dobro nam je svima poznato da proizvođači telefona izbacuju svoje nove modele svake godine barem jednom, no to ne znači da kao tuke automatski kupujemo svake godine novi uređaj, kako zbog realnih potreba, tako i zbog pomanjkanja novca za takve avanture.

Mada bi se reklo da to za Amerikance ne vrijedi i možda ste mislili da oni "po defaultu" kupuju novi iPhone čim izađe, istraživanje koje je proveo HYLA Mobile to demantira. Prema rezultatima tog istraživanja Ameri u prosjeku kupuju...

(0 glasova)
Pretplati se na ovaj RSS feed